Kunstenaars
Nieuwe makers presentatie 3 juni 2023
Nieuwe makers presentatie 3 juni 2023
Projecten
Theaterweek Den Haag 2023
Theaterweek Den Haag 2023
Publicaties
Bedankt!
Bedankt!

Een muzikale ontmoeting in het moment met de aller-allerkleinsten en hun ouders

Laurent Dupont / Cie ACTA (FR)

Archipel

In deze muzikale performance is elke beweging het verhaal van een ontdekking en de echo van een emotie. Een heleboel kleine momenten en ontmoetingen die de acteur steeds weer opnieuw creëert met zijn publiek door middel van gebaren en trommels
vanaf 10 maanden tot 3 jaar en volwassenen
vanaf 10 maanden tot 3 jaar en volwassenen
25 minuten
25 minuten
Muziek
Muziek
Language No Problem
Language No Problem
Kunstlinie
Kunstlinie

Over de voorstelling

[ENGLISH BELOW]

Zwaai, duw, draai, wrijf; elke beweging is het verhaal van een ontdekking en de echo van een emotie. Spraak, geluiden, gebaren en vormen vloeien samen. Ze creëren een ritme, een luisterend oor waar de acteur en de kinderen elkaar ontmoeten. Ben jij klaar om aan een volgend avontuur te beginnen?

In Archipel speelt performer Laurent Dupont met de reacties van zijn publiek en daardoor is iedere voorstelling uniek. Hij luistert, kijkt en kopieert en daardoor maakt hij steeds nieuwe beelden en ritmes. Het is een voorstelling die iedere keer van vorm, duur en interpretatie verandert; een reis naar de verbeelding die gewijd is aan de vroege kinderjaren.

Laurent Dupont maakte deze voorstelling al in 1992. Hij was één van de eerste makers die het durfde en belangrijk vond om kinderen al vanaf een heel jonge leeftijd mee te nemen in performance. Nauwgezet luistert hij naar hun reacties en laat deze de route van de reis bepalen. Elke stap is een gelegenheid om herinneringen en ervaringen uit te wisselen. Zo is geen enkele voorstelling hetzelfde. “Mijn artistieke reis heeft zijn oorsprong in dans en stem. Deze twee energieën zijn kneedbaar en rebels.“ 

ENGLISH
Archipel by the French CIE ACTA is always unique. A performance that keeps changing shape, duration, and interpretation; a journey to our imagination that is devoted to early childhood. Together with his young audience, performer Laurent Dupont embarks on an adventure. He closely listens to their reactions and lets these dictate the course of the journey. Every step is an opportunity to exchange memories and experiences. That is why no performance is the same. ‘My artistic journey originates from dance and song. These two energies are malleable and rebellious,’ explains creator and performer Laurent Dupont.

Swing, push, spin, wipe; each movement is the story of a discovery and the echo of an emotion. Speech, sounds, gestures, and shapes intertwine. They create a rhythm, a sympathetic ear where the actor and the children meet. Are you ready to start a new adventure?

Over de makers


Laurent Dupont is een regisseur en comedian, opgeleid in de kunst van het dansen en zingen. In 1980 richtte hij samen met beeldende kunstenaar Pierangela Allegro en muzikant en videograaf Michel Sambin TAM teatromusica op, een experimenteel muziektheatergezelschap in Italië. Hij heeft zijn artistiek onderzoek altijd gedaan in relatie tot jonge kinderen en laat zich in het moment inspireren door hun reacties. Dit is het onderwerp geweest van vele coproducties die hij gedaan heeft in o.a. Duitsland, Australië, Finland en Frankrijk. Zijn shows komen vaak tot stand door artistieke residenties en hij is in Europa heel inspirerend voor andere theatermakers.

ENGLISH
Laurent Dupont is a director and comedian, educated in the arts of dance and song. In 1980, he created TAM teatromusica, an experimental music theatre company in Italy. He has always done his artistic research in relation to young children and is inspired by their instant reactions.

Credits

Concept en uitvoering
Laurent Dupont

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!