Kunstenaars
Nieuwe makers presentatie 3 juni 2023
Nieuwe makers presentatie 3 juni 2023
Projecten
Theaterweek Den Haag 2023
Theaterweek Den Haag 2023
Publicaties
Bedankt!
Bedankt!

Een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinen en soezelen is

Frisse oren

Wiegeling

Met Wiegeling brengt Frisse Oren een ode aan het wiegelied. In een zachte, geborgen omgeving gaan een zangeres, een klarinettist en een ud speler, muzikale ontmoetingen aan met het jonge publiek en elkaar
6 tot 18 maanden en volwassenen
6 tot 18 maanden en volwassenen
30 minuten
30 minuten
Muziektheater
Muziektheater
Language No Problem
Language No Problem
Kunstlinie, Goede Rede
Kunstlinie, Goede Rede

Over de voorstelling

Een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinen en soezelen is.

Een Arabisch wiegelied uit de jeugdherinneringen van de Syrische Jaber Fayad is het vertrekpunt voor Wiegeling. Ook hoor je in Jabers composities invloeden van muziek van over de hele wereld en van alle tijden terug. De klanken prikkelen de verbeelding en doen je met een glimlach terugdenken aan plekken waar je zelf misschien nog nooit bent geweest. Ouder en kind hebben een eigen zitplek in dit decor, maar rondkruipen mag ook.

ENGLISH
A celebration for all the senses, inviting you to sway and snooze.

The starting point of Wiegeling is an Arabic lullaby from the early memories of Syrian hunter Jaber Fayed. Jabers compositions echo musical influences from anywhere in the world and from any time in history. These sounds spark the imagination and remind you of places that you might never even visited. Parent and child have their own seat on stage, although crawling is allowed too.Over de makers

Frisse Oren wil zo veel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0,5 t/m 6 jaar, live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven. Met poëtische en tegendraadse muziekvoorstellingen die zowel kinderen als (groot-)ouders raken, op esthetisch, inhoudelijk en emotioneel vlak.

Muziek vervoert, voedt, verbindt en vormt je als mens. Dat begint niet bij 8 of bij 4 jaar, dat begint in het allereerste levensjaar. Vanuit die stellige overtuiging maakt Frisse Oren muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 maanden t/m 6 jaar. Dat zijn de vormende jaren van het kind, waar de kiemen worden gezaaid voor het creatieve leven en de verbeelding.

Boven alles wil het collectief het plezier overbrengen van het maken én het luisteren naar muziek.

Het muzikale, het fysieke en het theatrale spel van de spelers van Frisse Oren smelten samen tot een unieke vorm die de verbeelding en de verwondering bij de jonge kinderen prikkelt. Het geeft hen de ruimte om de poëzie van het moment te ervaren en hun eigen verhaal te creëren.

ENGLISH
Frisse Oren encourages all children from 0,5 to 6 years, to experience newly composed, live music. Through poetic and rebellious musical performances, they touch children as well as (grand) parents on an aesthetic, substantive and emotional level.

The performances are made-to-measure and played in close contact with the audience. The performances are non-verbal and thus appeal to young children, parents, and grandparents.


Credits

Muziek
Jaber Fayad
Regie
Anneke Wensink
Scenografie
Theun Mosk | Ruimtetijd
Sopraan en duduk
Sterre Konijn
Klarinet
Rudi van Hest
Ud
Jaber Fayad

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!