Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!
Internationaal | Erasmus+ Arts & Early Childhood | Festival | Platform | Jong beginnen

Rapport Arts & Early Childhood

Over het cultureel ontwaken van onze jongste kinderen

Op 13 maart 2024 is het rapport Arts & Early Childhood gepresenteerd op Premières Rencontres Festival (FR). Hierin staat het belang van het cultureel ontwaken van jonge kinderen centraal. En hoe kunstenaars, kunstinstellingen, beleidsmedewerkers en pedagogisch medewerkers hierin kunnen samenwerken en elkaar kunnen versterken.

Erasmus+ Arts & Early Childhood
is een Europees project om de best practice van kunstervaringen voor jonge kinderen te verkennen en te delen tussen lokale Europese gemeenschappen. 2turvenhoog werkt hierin samen met Cie ACTA (Frankrijk), laSala(Catalonië) en Starcatchers (Schotland).

Voor professionals, kunstenaars en beleidsmakers bood het project de mogelijkheid om uit te wisselen. De uitwisselingen stonden in het licht van het overkoepelende thema 'kunst in de sociaal/pedagogische praktijk'. Samen met deelnemers uit de vier andere landen hebben zij inspirerende werkomgevingen bezocht, praktijkervaringen uitgewisseld en verkenden de deelnemers de best practice op lokaal niveau op Europese schaal.

Door impactvol lokaal werk stelde Arts & Early Childhood gezinnen in staat om zich te verbinden met kunst in de eerste levensjaren. Het delen van lokale, nationale en internationale kennis binnen het project, resulteerde in een gemengde aanpak om kunst in te bedden in de directe omgeving van het jonge kind. 

Nieuwsgierig naar het hele rapport? Lees het via deze link >

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!