Internationaal
Rapport Arts & Early Childhood
Rapport Arts & Early Childhood
Kunstenaars
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Flevolab Nieuwe Maker - Cox Janssens
Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!

Jong beginnen

In Jong Beginnen zorgt 2turvenhoog voor open ontmoetingen tussen kunstenaars, jonge kinderen en hun volwassen omgeving in opvanglocaties.

Een doorlopende proeftuin waarin er ruimte wordt gecreëerd voor onderzoek op peuterspeelzalen. Jong Beginnen wordt uitgezet als een uitbreiding op de vve programma’s die worden uitgevoerd op de verschillende kinderopvanglocaties (2,5-4 jaar). Op deze manier wil 2turvenhoog een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zelfstandige en authentieke mensen.

Kinderen creëren, experimenteren en ervaren. Spelen, zou je het ook wel kunnen noemen. Dit is voor kinderen een natuurlijke manier om de wereld te ontdekken. Net als kunstenaars eigenlijk! Daarom is het zo belangrijk dat jonge kinderen en kunstenaars elkaar ontmoeten. Ook de pedagogisch medewerkers en ouders zijn deelnemers in dit project. Zij zijn niet alleen de begeleiders en helpers van de kinderen maar zij zijn ook deelgenoot van de kunstervaringen.

Jong Beginnen vindt plaats in Den Haag en Almere. Jaarlijks maken we programma voor ruim 1300 kinderen en hun volwassen omgeving. Dit programma bestaat uit ontmoetingen op de groep, het bezoek aan residenties in de wijk én de deelname aan 2turvenhoog festival.

In de keuze van de kunstenaars wordt naar diversiteit gestreefd in zowel discipline, gender, afkomst als in leeftijd. Met als gemeenschappelijke factoren bevlogenheid voor hun vak en interesse om dit te delen met het jonge kind.

Heb je behoefte aan een plek waar je binnen een open ontmoeting artistiek onderzoek kan doen? Stel dan de vraag!
Mail naar info@2turvenhoog.nl

Jong Beginnen wordt sinds 2015 georganiseerd in Almere en Den Haag. Het project is ontstaan in samenwerking met gemeente Almere en welzijnsorganisatie de Schoor. Vandaag de dag werkt 2turvenhoog samen met elf verschillende opvanglocaties in Almere. In Den Haag werken we samen met het Laaktheater en Stichting Jongleren.

Uitgelicht

Partners

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!