Publicaties
'Jonge kinderen zijn de inspiratie voor een revolutie'
'Jonge kinderen zijn de inspiratie voor een revolutie'
Nieuwsflits
Professionals 2turvenhoog festival 2023
Professionals 2turvenhoog festival 2023
Nieuwsflits
2turvenhoog festival 2023 (ENGLISH)
2turvenhoog festival 2023 (ENGLISH)

Platform

Elk kind heeft recht op kwalitatief hoogwaardige kunst. Dat is waar 2turvenhoog zich voor inzet.

2turvenhoog creëert ontmoetingen in de stad tussen kunst, kunstenaars, jonge kinderen, volwassenen, en organisaties en domeinen. In deze ontmoetingen, op crèches, in theaters en in de wijken, staat de intermenselijke relatie en oprechte uitwisseling tussen kunstenaar en publiek voorop. Uitgangspunt blijft altijd de artistieke kwaliteit en inspiratiebron van de kunstenaar.

Wat in 1999 begon als het eerste festival voor het jonge kind in Almere is uitgegroeid tot een platform voor kunst in relatie tot het jonge kind (0-6), met meerdere (inter)nationale projecten.

Inspireren, verbinden en experimenteren, met genoeg vrije ruimte voor kunstenaars en het delen van kennis en ervaringen. Dit is wat 2turvenhoog belangrijk vindt. Zo worden makers gestimuleerd en uitgedaagd producties te ontwikkelen die aansluiten bij de belevingswereld van hele jonge kinderen.

Er wordt samen onderzocht en geëxperimenteerd. Het jonge kind leert ons kijken hoe je de wereld kunt zien. Zodoende leren kunstenaars en kinderen van elkaar en worden de omringende volwassenen meegenomen in het beleven van kunst.

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!