Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!
Nieuwsflits
Professionals 2turvenhoog festival 2024
Professionals 2turvenhoog festival 2024
Nieuwsflits
Crowdfunding jubileumboek
Crowdfunding jubileumboek
Kunstenaars | Platform

Kathrin Gramelsberger genomineerde Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht

Wij feliciteren Kathrin Gramelsberger met haar nominatie! Wij zijn trots! Kathrin is een artist-in-residentie bij 2turvenhoog in Almere Haven met haar project Thuis.

Kathrin Gramelsberger

Kathrin Gramelsberger is een choreografe en danseres van Nigeriaans-Duitse afkomst. Ze heeft een eigen taal ontwikkeld bestaande uit een mix van dans, muziek en spoken word. Zij laat zich daarbij door haar biculturele achtergrond inspireren. Kathrin creëert en produceert projecten zowel binnen haar eigen stichting - Bühnenbiest - als ook voor andere gezelschappen zoals Danstheater AYA en 2turvenhoog.


Fotografie: Martijn Halie

Dans is voor Kathrin een middel om haar persoonlijke ervaringen te onderzoeken. Een manier om zich verbonden te voelen en in alle kwetsbaarheid via haar kunst te tonen. Ook vraagstukken die uitdagingen, tegenslagen en eenzaamheid met elkaar verbinden. Zij roept op om de herkenbaarheid te voelen, het conflict te onderzoeken en in beweging te blijven. Met elke voorstelling ambieert Kathrin een gemeenschappelijk ziel te vinden, die door klein te durven zijn grote thema's en helden in ons wakker kan maken.

Op vrijdag 29 september 2023 zal de prijs worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!