Nieuwsflits
2turvenhoog festival komt er weer aan!
2turvenhoog festival komt er weer aan!
Nieuwsflits
Professionals 2turvenhoog festival 2024
Professionals 2turvenhoog festival 2024
Nieuwsflits
Crowdfunding jubileumboek
Crowdfunding jubileumboek
Events | Festival

In de duinen - 2022

2turvenhoog strijkt neer in Caprera Bloemendaal!

Programma

In het weekend van 11 & 12 juni 2022 presenteren we samen met Caprera en de Schuur een speciale zomereditie in en rond het bos van openluchttheater Caprera. Met voorstellingen voor de (aller)kleinsten en een avontuurlijk Kunstspeelbos.

Voorstellingen

Houtje- touwtje 
LOTTE VAN DIJCK & TOM WOLFS

Houtje-touwtje is een muzikale ontmoeting tussen twee figuren die allebei op zoek zijn. Op zoek naar hun plek, naar zichzelf en uiteindelijk ook naar elkaar. Met weinig meer dan wat houtjes, een touwtje en een klarinet vertellen ze een klein, absurdistisch verhaal dat je optilt en meeneemt, de horizon tegemoet.

Over de makers
Tom Wolfs (klarinet) en Lotte van Dijck (zang, tekeningen) ontmoetten elkaar op een podium en besloten samen met regisseuse Lieke Benders een korte voorstelling te maken voor jong publiek.

Binnenwoud

Binnenwoud
PROFOUND PLAY | JASMIN HASLER

Over de voorstelling
Er wacht iemand op jullie. Ze raapt & roert, ze schudt & schenkt. Ze zoekt de kleuren die diep in planten en bomen verstopt zitten. Welke kleur schuilt eigenlijk in eikenbast? Of binnenin brandnetel? Performer Loes Schaap betovert het publiek met haar intrigerend gekokkerel met kleuren.

Binnenwoud is half voorstelling, half boslaboratorium, waarbij kinderen – als zij dat willen - gaandeweg deel uitmaken van de zintuiglijk-muzikale performance, en de volwassenen hier getuige van zijn.

Over de makers
Jasmin Hasler/Profound Play ontwikkelt sinds 2017 samen met kunstenaars uit verschillende disciplines zintuiglijke theatervoorstellingen voor de allerkleinsten. In de proeftuin van 2turvenhoog maakte ze dat jaar samen met performer Kajetan Uranitsch de voorstelling Potjesman. In 2019 volgde Landing, voor baby's en peuters.
Binnenwoud is in nauwe samenwerking ontwikkeld met beeldend kunstenaar Nina Boas en textielkunstenaar Lucila Kenny en componist en instrumentenbouwer Dennis van Tilburg

Topsy Turvy
KEREN LEVI

Over de voorstelling
Twee vriendinnen spelen in een kamer. Tussen de vloerplanken vinden ze een schatkaart. Ze ontdekken dat ze met dingen die ze in de kamer vinden op de vloer een nieuwe wereld kunnen maken. De dansers en het publiek reizen samen langs allerlei plekken en gevaren. Het is een Topsy Turvy wereld waarin alles wat boven is, beneden kan zijn!

In Topsy Turvy scheppen twee dansers met verschillende objecten, live-video, het publiek en met elkaar een ondersteboven-wereld geprojecteerd op een groot scherm.

Over de makers
Keren Levi (Stichting NeverLike) maakt sinds 2004 dansvoorstellingen voor volwassenen en kinderen. Zij werd onderscheiden met verschillende prijzen. Zo ontving zij in 2006 de BNG prijs voor Territory, in 2011 de Zilveren Krekel voor couple-like en couple-like 2, en in 2013 de Dioraphte-prijs, Nederlandse Dansdagen voor The Dry Piece.

Levi's missie is de verbeelding van jong publiek te prikkelen met een aantrekkelijke uitwerking van abstracte concepten. Haar werk is te zien in theaters en festivals verspreid door het land. Ook touren haar dansvoorstellingen internationaal, onder meer in Duitsland en Frankrijk.

Boom!
PLAN D-

Over de voorstelling
Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij het live vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je jouw diepste geheimen kunt bewaren? Boom! is een spannende meedoe- en ontdekkingstocht in de openlucht met dans, live muziek en acrobatiek. Terwijl je wandelt over het Almeerderstrand kom je verhalen tegen die samen het verhaal van de boom, van zaadje tot plant, vertellen.

Over de makers
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Objecten en de omgeving waarin Denk zijn personages plaatst, spelen in zijn werk een belangrijke rol. Plan d- biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is zijn of haar eigen persoonlijke verhaal te maken. Hiermee wil Denk ervoor zorgen dat het publiek gebieden gaat verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen. En je zo op een andere manier te laten kijken naar de wereld waarin wij leven.

Bij de Buren Gluren
MONIEK SMEETS

Over de voorstelling
Een heleboel huisjes met een heleboel bewoners. Overal gebeurt wat. Maar ze moeten natuurlijk wel zoveel mogelijk binnen blijven. Tot verdriet van Mevrouw Van Hoofd en Juffrouw Koppens, tot plezier van Meneer Voetveeg. Alleen de Helpende Handjes zijn vaak buiten om anderen van dienst te zijn, evenals het Washandje. De Losse Handjes en de Vrije Voeten kan het niks schelen, die doen toch waar ze zin in hebben.

Er zijn nog veel meer bewoners, die allen hun pleziertjes en probleempjes hebben. We volgen ze allemaal, zowel binnen als buitenshuis, zoals het hoort in een zeep-opera.

Over de makers
Moniek Smeets ontwikkelde met haar ongebreidelde fantasie een speciale Corona-installatie annex beeldtheaterstuk, dat uitgevoerd wordt door de Dwaze Danseressen Suzan Stouthart en Nicole van den Berg.

Installaties

De Pleisterplaats
FRANCY VAN DEN HEUVEL

Over de installatie
In De Pleisterplaats tovert Francy van den Heuvel de ruimte om tot een prettige en inspirerende omgeving waarin je kind en jij tot rust komen en jullie je geborgen voelen. Ze neemt daarvoor zelf allerlei materialen mee, maar gaat ook aan de slag met wat al aanwezig is.

Spelen, wikkelen, plakken, sorteren, stapelen, rusten, lummelen, kijken en verzamelen. Speel samen met de aanwezige materialen en geniet van elkaars aanwezigheid.

Over de maker

Beeldend kunstenaar Francy van den Heuvel is vanaf 2007 verbonden aan het 2turvenhoog festival. Zij maakt kunst voor de allerkleinsten en hun ouders. Dit jaar maakt ze de route in het bos , die je kan volgen om bij de voorstellingen en kunstinstallaties te komen.

Muziekfabriek
THINKING IN SOUND

Over de installatie
Wat is muziek nou eigenlijk? En hoe kan ik het maken? Het lijkt misschien ingewikkeld, maar met de Muziekfabriek kan iedereen, klein of groot, eigen klanken tot leven wekken.

Draai, schuif, aai, voel, luister en ervaar. Er zijn geen instructies: kom het zelf maar ontdekken!
Muziekfabriek is een interactieve installatie waarbij experimenteren, samenwerken en ontdekken centraal staan. Zo maak je spelenderwijs kennis met muziek.

Over de makers
Thinking in Sound
is een collectief bestaande uit drie enthousiaste muziek-technologen: Nika Nuijten, Eva Hunting en Bas de Bruin. Samen proberen ze met gekke ideeën, vernieuwende ontwerpen en creatieve oplossingen iets toe te voegen aan de maatschappij.

Giraffen

He, wat is dat nou? Een giraffe in het bos van Caprera?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!